OH inilah penyokong saya... meh join skali!

Saturday, June 16, 2012

SELAMAT HARI LAHIR PATHON!!!

hi readers,
hari ni hari lahir kawan aku. kami berkongsi bulan yang sama. cuma beza hari lahir kami 2 hari *aku 14/6, dia 16/6*. hmm, rindu gila kt roomate aku sorg ni... selalu gak gurau2 & kami slalu jadi team menhanjing (bergurau) roomate lain masa dulu... hahaha...

so, actually dia dah pindah sri iskandar & baru je aku tau dia nk tukar course... katanya nak amek medic lak... OK. aku doakan yang terbaik tuk ko...

sempena hari jadi dia, aku & geng2 pakat buat 1 kad (padahal guna A4 je...) untuk ditayangkan kat dia. tanda kitorg ingat kt dia (chewah, ayat kaw2) OK, jom tengok


ni gambar kenangan, lebih setahun lepas...

cuma, wish aku pada pathon, apa yang aku boleh tawarkan ialah persahabatan. moga kami semua sentiasa berbaik2 & xlupa antara satu sama lain... *OH lupa pasal wish* hmm, semoga bertemu nikmat kehidupan dunia & akhirat... semoga berada dalam rahmat & perlindungan Allah...

SELAMAT HARI JADI PATHON!!!

Thursday, June 14, 2012

self- birthday present

hello guys. it's my birthday!!!

OK. xde nk cerita banyak. just, nak bagitau je yang hari ni birthday aku. memandangkanxde orang bagi, maka aku pergilah beli sendiri (walaupun dah beli awal2, cuma niat nak bagi hadiah pada diri sendiri je...

OK... jom tengok apa aku beli...

jeng jeng jeng


so far, aku berpuas hati dgn semua ni... thanks Allah for everything...
terima kasih juga kepada yang wish birthday...

Saturday, June 9, 2012

PREVIEW BUKU: SMILE by IRMA HASMIE & ZAMRI MOHAMAD

hey reader! what's up?

hari ni aku akan membuat satu review buku. buku yang merupakan buah tangan dari irma hasmie memang mengujakan. pada mulanya, aku memang tertarik dengan hiasan kulit buku yang kretif dan nampak menarik. menampilkan irma hasmie sebagai penghias kulit buku, tanggapan pertama aku ialah mungkin buku ini tidak lari dari dunia selebriti. atau mungkin buku ini hanya memfokuskan wanita sebagai pelanggan sasaran.

namun ternyata aku silap. ini bukan buku biasa. semalam aku baru sahaja pergi ke kedai buku MPH. menjadi hobi baru, aku suka membaca buku di sana. kalau buku itu aku rasakan wajib beli, aku akan beli. namun apakan daya, aku baru saja beli buku kelmarin. jadi, semalam, buku SMILE oleh Irma Hasmie dan Zamri Mohamad jadi tatapan aku. aku sudah selesai baca sebahagian, tapi simpan- simpan sahaja pada masa akan datang, hendak beli bisik hati.

pada pandangan aku tentang penulisan buku ini, sangat kreatif dari sudut penyusunan cerita dan cara penyampaian. sangat luar biasa. siapa sangka irma yang juga terkenal dalam dunia hiburan turut berbakat dalam penulisan. berbakat atau tidak memang semua orang tidak memilikinya. namun, apa yang penting dari buku ini ialah irma mempunyai isi hati dan pemikiran yang baik. irma menyampaikan pemikiran dari sudut yang pada saya, sesuatu yang ingin saya dengar atau saya ingin baca. jelas buku ini bukan buku biasa.

menampilkan kulit buku yang menarik, cerita yang jelas, dan penyampaian yang mudah, saya kira dengan harga RM13.00, buku ini sangat berbaloi untuk dimiliki. buku ini turut memuatkan beberapa tajuk dan isu- isu yang kurang dipandang orang. saya kira buku ini mampu untuk laris, berdasarkan isi dan kandungannya menjangkaui nilai sebenar buku ini. syabas IRMA & ZAMRI!


CINTA PANDANGAN PERTAMA- sangat tertarik dengan penyampaian kulit buku. ..
SELAK- SELAK sambil baca. wah isi kandungan yang brilliant!

p/s: kepada pembaca, saya syorkan beli buku ini, hatta harganya sangat berpatutan + nilai isi kandungan yang baik. insya Allah