OH inilah penyokong saya... meh join skali!

Sunday, March 27, 2011

trilogi accident........ part 3

so, dalam pada aku menaip ni, de la MEMBACA komen2 dr PEMBACA... xsangka, ada juga orang nk komen...

OK! be profesional & sambung cerita...

aku sebenarnya nk mendedikasikan penghargaan & terima kasih di atas keikhlasan & pengorbanan kawan2 & keluarga yang terlibat dalam lembaran kisah & episod hidup aku... thanks for everythings... thanks kepada rafi & AP yang sudi menjenguk aku sampai korban tido & tenaga. thanks kepada keluarga aku, mak,abah,kak lin, abg fan, abg din, kakak,alyaa, hanif & abg firdaus for everythings...

so, sekarang dh seminggu benda ni berlaku...

FYI, dalam seminggu yang panjang ni, bukan mudah bagi aku untuk tempuhi...mesti ada yang smpati &mesti ada yang mengeji... ok la...

so, sekarang ni aku belum pulih sepenuhnya... luka2 tu de la 95% dh ok... cuma kulit still pink2 lagi... besok aku kne jmp doktor untuk buka jahitan & scan x-ray untuk tengok tulang aku de ok sikit @ tak...

so, korang bayangkanlah dalam keadaan aku ni, aku masih trauma & emosi aku blm ok lg. dalam keadaan cmni, kepala aku selalu sakit sbb terhentak kuat...

dan dalam keadaan cmni aku risau akan masa depan aku... cmne aku nk cover carry mark aku coz byk assignment, project x siap & test yg blm ambil...

p/s:  FYI, aku call 1 lecturer ni & dia maybe x brp faham condisi aku ni & dia berkeras srh aku blk cpt & fulfill  tanggungjwb aku as student... hua~

Wednesday, March 23, 2011

trilogi accident........ part 2

so, dalam keadaan ala2 mumia tu, tunggu punya la tunggu, ambulan blh lak tersesat ke jusco bukit tinggi... brapa punya jauh entah... thanks kpd info center jusco coz slh bg maklumat... sejam lbh aku terdampar kt jln tu disaksikan oleh paparazi... chet!

so, aku pun dalam lbh kurang sejam kemudian dibawa ke hospital... for the first time aku naik ambulans... sadis sungguh... kalau korg nk tau, aku time accident until sekarang xleh nk baring dgn betul... paling x aku mesti tidur duduk... penat doh... badan letih2... dh la dalam keadaan ni aku hanya blh nganga setengah inch je... so the 1st day kne tu, mmg la teruk...aku xleh nk mkn... minum je blh... dh r time nk blk dr jusco tu kebulur... lapo... tup2 kne lak accident... ya Allah, punya lah azab... xpe2...ujian dr Allah... nk wat cmne... bkn salah aku pun~

 so, masa kena acciden ni, aku pun kena r jg makan, bayangkan mulut bengkak, mcm mana la aku nk mkn... minum air soya + susu je... minum pn pakai straw... so, dlm beberapa hr ni, memang geram tengok orang lain blh makan sedap2 & tidur nyenyak... bayangkanlah mcm mana aku mkn nasi cm bdk2 br pandai makan... huhu... so, kne r bertatih2 memandangkan mulut ni dh luka + bengkak... dan x terbayang betapa seksa hidup mcm ni... hanya Allah yang mengerti...

OK! back to the time line...

dalam waktu yang agak terseksa ni, datanglah seorang peguam... dia pn dok cite prosedur itu ini, walhal aku mmg faham prosedur tu coz adik aku dh kne dulu... so, x fikir panjang sangat, terus aku lantik... actually aku mmg malas nk fikir pasal semua benda ni sebab de pihak lain yang cuba lepas tangan... harap2 Allah memudahkan urusan ni...

so, aku pun dibenarkan pulan ke rumah dengan 'GOLD TICKET' - CUTI SEBULAN... tp, xbangga pun... so, kne la aku cuti sebulan... aku cuti pun bukannya untuk suka2, tp, unt recover kesihatan aku...

bersambung...

Saturday, March 19, 2011

trilogi accident........ part 1

tanggal 17 march 2011,
tarikh yg aku ingat sampai bila2... tragedi berlaku ke atas aku...aku dan kawan aku,Zul dilanda kemalangan... kemalangan berlaku kt betul2 jusco bukit raja... ada sebuah moto, memotong kami dengan pantas ( kurang ajo pny org)... boleh lak ko potong ke kiri bila org lain tgh syok straight... so dgn pose ala2 superman tanpa power, aku tergolek & tersembam ke jalan tar...

bum!!!! bunyi kemalangan kami... aku byk hilang darah... tp, xde la sampai kne ambil darah... so, nk dipendekkan cite, aku tersembam... sedikit otot muka aku koyak, mulut bengkak... kalah angelina jolie... nk sangat awek seseksi angelina jolie, aku lak jd seksi ala2 dia... adus! failed!!! kt mka je, aku kne jahit, nth brapa jahitan nth... tp, yg beznye doktor muda jahitkan muka aku... super hot beb doktor2 kt hospital tengku ampuan rahimah...

Add caption

eh! melalut lak aku...

so,masa kemalangan tu aku x boleh bangun... aku patah tangan... tulang joint antara bahu & lengan... so, dalam keadaan ala2 nangka busuk terdampar kt jalan tu, ramai la dok tolong... thanks kpd kakak guard (bukan makcik ok... puji muda sbb byk tlg aku)... so dalam keadaan kritikal tu, rmai la penonton2 yg turun padang....siap yg ambl gambr lagi...( kalah Britney Spears). so, ada la insan berhati mulia tolong aku... so, kakak guargd tu menunjukkan bakat angel dia membantu aku... balut kepala & tangan aku... so, ada la rupa mumia br lps shopping....kih3...

\bersambung...

Monday, March 14, 2011

nk nangis jap...

"today suppose to be my happiest day. but, FYI, hr ni demam la pulak... dh tu, msk kelas, seram lak tgk lecturer cm presure gle... siap ugut kalo wat project de problem dpt markah keciput... huhu (T_T) down la pulak... byk keje sebenarnya yg aku kne wat... 3 project to be done as soon as possible... stress gle + demam... seharian terasa lesu & depress..."

tu la yg aku post kt Facebook baru jap td... tu la kenyataan hidup kita.... kebahagiaan bukan untuk selamanya... ia datang & pergi... pada aku, kebahagiaan tu subjektif... lain orang lain rasa... lain orang lain pandangnnya...

aku bukanlah orang yang selalu optimist... selalu gak kena pujuk diri untuk kekal positif.... yela, hidup bujang, solo pulak tu...
banyak cabaran kne hadapi sorang2... tp, lg sedih bile terasa kesorangan... benar kata orang, kalau hendakkan sesuatu, kita sendiri la kena usaha... tp, cinta & kasih sayang pun kena usaha ke? jap2... nk fikir jap... jawapan dari aku, yup! termasuk kasih sayang pun kena usaha...

pada aku, sesatu takkan berlaku, tanpa ada apa2 permulaan.. takkan berlaku tanpa kita sendiri yang mulakan... aku bukanlah nk galakkan setiap orang bercouple... sedangkan couple2 ni xde dlm Islam melainkan perkahwinan yang sah... tp, kalaulah pada perkara yang permanently kita patut jaga... silaturrahim sesama keluarga...

td baru je aku called kakak aku. saja2 je nk called. rasanya ni la 1st time aku called dia tny khabar & berbual lama. x la lama mana. 4 minit je... byk la benda aku tanya dia... progress dari dia... FYI, aku lupa bile hr jadi anak buah aku... sbb busy & de masalah sikit dalam hal2 menghafal ni...hahaha... pe nk jd dgn aku ni? nyanyok pe? so, kami pun dok bersembang. seronok dia dapat bercuti ke Paris & UK... bertuah anak dia kecil2 dh melancong ke negara orang... hr tu dh ke Disneyland Hong Kong... wow! bertuah ko Pokmat... 

so, berbalik pada tajuk, rasanya memang aku rasa nk nangis... lantak la org nk cakap pe... jantan ke x de aku kisah? hahaha... but, seriously aku rasa cm terk gile hari ni... dah x larat nk cakap tp stll nk kuar jln2 dgn kwn aku... nk cr barang katanye... so, tu je la nk ckp... sebagai manusia, memang la kau x mampu nk kawal persekitaran... so, redha & terima dgn hati yg terbuka... semoga hati ni terubat dengan mengingati,

"BAHAGIA BUKAN SELAMANYA, ACCEPT IT AS CHALLENGE & KEEP MOVING FORWARD" & "INSYAALLAH, ALLAH ALWAYS BY YOUR SIDE"...

p/s: aku pg2 lagi dok wish orang : "HAVE A GREAT DAY. MAY ALLAH BLESS YOU". but, what happened, macam pe yg aku tulis... hahaha...  it's OK Man... pujuk aku kpd diri aku...

Wednesday, March 9, 2011

lebih dari sempurna...

tika aku sibuk dengan kerja, tiba2 aku termenung... terfikir, anak jenis apa aku ni? sibuk2 x call pn mak & abah... tiap2 hari, bukan aku lupa... tp kadang2 aku sibuk sehingga terlupa, setiap saat, ada orang yang rindu pada aku, rindu pada anak2 dia... semakin besar, semakin jauh... bukan sahaja pada pandangan, tp, semakin pula jauh di hati...

setiap hari, bukan paksaan, mak selalu berdoa, berdoa agar Allah ampunkan setiap dosa anak2nya... bukan tipu, tp itulah kenyataan... mak selalu bercerita pada aku, dia hari2 doakan anak2 dia... dalam saat mendengar setiap tutur kata mak, rasanya, luluh hati aku mendengarnya... sangat terharu... tp, aku buat ke seperti yang emak buat? mungkin ya, setiap hari, aku terfikirkan mak dan abah... dan saat terfikirkan mereka, aku sering berdoa, walaupun tangan ini x menadah... cukup pada hati meluahkan kata2...

emak & abah,
tersangat sempurna pada aku... kesempurnaan bukanlah pada material, bukan pada itu ini... tapi aku melihat cinta tu terlalu sempurna... benar, hati ini memang terdidik dengan cinta mereka... saling x tumpah, benar, sama sikap dan peibadi mereka pada aku... mak pernah cerita, masa dia mengandungkan aku, dia mahu, aku sama seperti dia... ( mcm x kena je?) tp, mungkin byk hikmahnya... barangkali ramuan diriku menjadikan aku seorang yang penyayang.... argh... pe la yg aku cerita nih? hahaha

tika membesar, ada x dalam kalangan kita, cintanya semakin membesar pada ibu bapa? mungkin ya, mungkin x... kalau tanya aku, ya... aku semakin sayang pada mereka...

tp, mahu je aku nk minta maaf, sebab, makin berusia, semakin banyak pula kerja dan tanggungjawab aku... semakin kecil ruang masa aku untuk mereka... kadang2 aku terlupa... ya Allah, ampunkanlah aku...

mungkin aku lupa, tanggang x hanya lahir pada zaman lampau... sumpahan tanggang melekat dalam generasi kami... kamilah genersi tanggang moden... bukan kerana x mengaku ibu... tapi mengguris hati mereka kerana alpa akan mereka ( inikan kita manusia blh terlupa diri kita ni hamba)... hari2 terdetik di hati, setiap kali sebelum tidur, pasti mereka rindu pada aku... setiap kali sadar, mereka termenung... di sudut hati, mereka rasa sunyi... tiada apa yang lebih bermakna, melainkan saat2 bersama2 anak2... penyejuk hati, pengubat rindu...

mak jualah orang yang paling rapat seumur hidup aku... dialah penasihat, dialah segala2nya... mak banyak bagi aku nasihat tika aku buntu, tika aku berserabut, tika aku sedih... dialah pendengar setia... FYI, kalau aku berserabut, sedih, depress tahap gaban, call mak je, dengar suara pun dh cukup wat aku tenang... 

mak, abah...
maaflah kalau man balik rumah, man bawa kerja... saat2 balik, masa tu la, aku sibuk, terkurung dalam bilik, membuat kerja sambil FB... aku mengaku aku sibuk... kerja melambak... mungkin benar, kata2 dato' fadzilah kamsah... kalau kita x mengubah diri kita saat ni, sampai bila2 kita akan terbawa sampai mati... kalaulah sibuk dunia, sibuk kerja, sibuk belajar, mampu aku lupa, aku leka terhadap mereka... apa akan jadi kelak?


aku rindu, aku sayang mereka... aku sayang mereka lebih dari sesiapa... 

inspirasi untuk mak dan abah...

sempurnanya mak dan abah pada sesiapa yang memandangnya sebegitu... tiada siapa memandangnya begitu, tanpa kita yang memulakannya...
kedut diwajahnya ibarat lukisan yang sempurna... lebih indah dari mana2 lukisan...

senyuman mereka ibarat cahaya pada waktu siang, damai pada sesiapa yang memandangnya...

lunak suaranya lebih merdu dari kicauan merbuk...

nasihatnya ibarat irama dan lagu... penyejuk hati...

abah, bapa yang penyayang, setiap keringat, membawa berkat,
kerana usaha mak & abah, kami adik-beradik berjaya,
dapat masuk U...
kini aku berjaya, dh masuk tahun ke-2...

aku tahu mak &abah sakit,
selalu aku memikirkan mereka,
menitis air mata tiap kali tekenangkan mereka...
kerana itu, selalu juga aku ingin kerap balik,
ingin pula aku membantu mereka,
ingin aku kurangkan beban2 mereka...

namun, berapa ramai orang yang fikir sebegitu terhadap ibu bapa dia... tika hidup, kamu persiakan mereka...
aduhai, betapa ruginya orang itu...
andai kau tahu, memandang ibu pun dapat pahala, inikan pula kamu cium tangan ibu bapa kamu, kamu peluk mereka, kamu urut badan mereka yang sakit... betapa besar nikmat kasih sanyang yang Allah berikan pada kita... kasih yang percuma...

tp betapa ramai dalam kalangan kita dok cari cinta haram, dok peluk makwe-pakwe, dok pimpi tangan mereka, padahal, cdpt apa2 kecuali dosa... ramai lak dok pening, kenapa la aku x laku2 ni... nk kena mandi bunga ni...

kadang2 sms makwe- pakwe lebih kerap, kadang2 nk sms mak- bapak pun jarang2... kadang2 tak ada...
apa salahnya kalau kita dok sms mak- bapak kita, tu pn habis2 tanya la khabar dia, sihat ke, dh mkn ke, tengah watpe ke... kalaulah kita telephone mereka, dengar suara kita, aduhai, kamu x boleh bayang betapa gembiranya mereka bila kita call mereka... terubat rindu sekejap... x lama pun xpe la.. 3 minit sehari... tu pn dh cukup syarat tunjuk kita sayang kat mereka...

kawan2, apa yang aku tulis ni, benar2 dtg dari hati, sungguh, aku harap, kita sebagai genesasi cemerlang, bukan pada inteleknya sahaja, bukan pada kekayaannya saja, tp jauh lebih penting, sejauh mana kita melangkah, sedarlah kasih sayang yang sebenar datang hanya sekali, ibu bapa kita ada 1 saja, matinya mereka xdenye datang yang baru... so, hargailah mereka, sayangi mereka, jagalah akhlak, tutur kata kita pada mereka, jangan sedikit pun kita sakiti mereka...

p/s: jap gi nk call mak... dh lama x call... lupa a.k.a busy sgt ni...
      OK! selamat beramal :)

Monday, March 7, 2011

i'm so sorry~

dlm entri kali ni... aku nk share sesuatu... mungkin ramai yang x biasa dengan sikap aku... haha...

kadang2 bukan aku ni sengaja, tp, kadang2 terbiasa...
kalau korg nk tau aku ni time bz mmg agak tegas... kadang2 garang... but, please believe, aku tetap aku... simple & humor... aku mmg senang bergaul & baik hati ( perasan...)

*blushing*

bukan pe, ramai gak kwn aku yg merajuk coz aku ternaik suara ( sebenarnya x marah pn... aku sebut apa! dgn nada naik sikit coz ramai yg dok tny itu ini cm paparazi lak...kih3 ). so, nk pendekkan cerita aku ni nmpk garang time aku sibuk & berserabut... yela... sbb skrang ni aku straight sgt pasal kerja... otak pny la berserabut sempat lagi korg nk gurau2 dgn aku, kan? so, penangannya, aku balun balik dgn nada profesional... kih3...

ni de 1 cite pasal bnd ni:

semalam roomate aku sms aku.. time ni aku kt batu pahat, johor...tgh menghadap laptop aku...assignment punya la byk sbb kena key in semua detail untuk projek research statistic kami... so, korg tau r, pening doh kepala menghadap kertas yg byk gle... + + aku pny SPSS crack... SAD ( such a damn)... so, kne r gne microsoft excel... susah doh gne application ni... nk muntah aku dibuatnya...

time2 nk termuntah ni dia sms aku...

A: man, ktord dapati meja ko de bau busuk la man... x tahan kami nk dkt dgn meja ko...


busuk doh!



time tu aku teringat pasal aku lupa nk basuh bekas maggi aku coz aku terkejar2 nk blk johor khamis tu... actually aku time lps nk berangkat ke KL menanti dijemput kakak aku nk ke johor, aku dlm perjalanan nk ke KL teringat pasal tupperware yg aku lupa nk basuh... sorry korg, aku tul2 lupa...( T_T )...

lepas tu ni yg aku balas:


aku: haah, aku lupa doh... aku lupa nk bsh tupperware aku tu... kalau busuk sangat, ko tlg buangkan tupperware aku tu... aku blk esok la... t kang kalo aku blk tgk korg dh mati sbb bau busuk tu lak...


A: ktorang x sanggup nk mendekati meja ko man. lg nk suruh aku sentuh  & buang benda tu. dlm jarak 2m masih selamat...

then, aku balas: ( lebih kurang cmni)...

aku: ko nk tpu pn bio beragak la weh ~ 


A: bukan penipuan, tp kebenaran berdasarkan kejujuran hati hakiki...


aku: kalau nk buang, buang...kalau xnk x pyh.. OK la, t kte jmp kt tnh perkuburan... mana la tau korg mati sebab bau busuk tu kan~ ( cmtu ot sbb aku terdelete sms tu... )


A: ktorg maseh bergantung ngan minyak2 wangi yang ada terutamanya AXE Rohaime. DASHING Pathon, + dgn ADIDAS Zul.. + dgn aku pny lg... Abe pun sumbang NIVEA SPORT skali...


spray 1 bilik kasi wangi...




aku : OK. that's all. nk wat, wat. kalau x, diam je


A: uih emo...dtg bulan ke ape? guau jek xkn nk marah kot


lepas tu aku senyap... dh lama sikit, aku bls...


aku: x marah. aku tgh bz. ko tau kalau time aku bz, berserabut, bnd cmni ko akan dengar. anyway, i didn't meant that. sorry

so, sebenarnya aku nk sangat ckp i'm so sorry sebab aku mmg x sengaja a.k.a xsedar pn perangai aku leh berubah disebabkan tekanan keje ni...

aku nk korang sedar...i'm still the same... cuma byk tekanan yg sedikit mengubah attitude aku ni... dlm keje, aku mmg serius... kalo korg wat keje dgn aku main2, korg gak yang kena t... OK la... that's all...

p/s: jangan bergurau lebih2 dgn aku time aku tgh serius kalo ko xnk kena sindir dgn aku... kih3... ( nasibla sapa yg kena )

nasib la kalo korang nanges kne mrh dgn aku...

Friday, March 4, 2011

team building punya pasal...

hmm, skarang ni aku nk post pasal team building yang aku dh tempuh 3 minggu lepas... suatu yang best... memang x boleh lupa... mula2 refuse nk p kem ni... tp, akhirnya akur gak sbb org baik cm aku xleh r tunjukkan contoh x baik pd org lain...hahaha.. mula la nk perasan... kalo kwn aku bc mesti kena attack beramai2... adus!!!



nk dipendekkan cerita ktorg pn p la team building ni... disebabkan aku terlebih bersemangat, aku terdatang awal lak... hahaha...seram la nk kata sbb aku orang yang terawal dtg tmpt berkumpul... ktorg sepatutnya berkumpul pukul 5 pg...pakcik teksi pn xnk lalu situ pg2 buta...mcm2 diorg ni... tp nk dipendekkan cerita, bdk2 ni mmg suka dtg lambat... aku terpaksa tunggu sorg2 dalam gelap gelita sbb awal sgt...

so, ktorg pn bertolak la lbh kurang pukul 7 pg ke terengganu... ktorg wat kem kt uitm dungun... so, perjalanan ambil masa yang lama gak... tau2 r naik bas... dalam hati dah pasang niat musafir & nak enjoy every moment masa kem ni...

seperti yang diharapkan, kem ni memang bez... macam2 input kami dapat... rohani dan jasmani... & ada lak pengalaman yg xleh belah...
semua budget macho...adus!

sempat posing beramai2...


dipendekkan cerita, kem ni banyak mengajar aku dan suku sakat yg turut ikut sama...

hari pertama, once again aku dilantik sebagai ketua group... ( xde muka lain ke? hahaha...) so, aku pimpin group 2... aktiviti mlm pertama... ktorg kne wat night tracking...mmg seram sbb terlalu mencabar... naik turun bukit... hhahaha... part yg paling bez, macam2 benda jadi... kawan aku, kasut ternganga la... dia ni mmg creative, sampai jd trademark dia lak 'pakai kasut dulu baru stoking'... FYI, dia ni girlz tau... moment tu mmg bez... tp one thing aku mmg respect gila kt dia... dia mmg optimist & kuat semangat... mcm2 jd kat dia, jatuh curam la, kasut rosak la, luka la dll...tp dia steady je... no wonder la CGPA dia 3.98... matila aku pny pn teruk kot... wish dia akan berjaya dlm hidup dia... hmm...aku???? hahaha...

tp, x tersangka, selepas mendaki tonggang- tonggek lebih kurang 4 jam, kena lak tdo sehelai sepinggang kt tepi pantai... berselimutkan langit, bulan dan bintang... xnk belah,kan? tdo atas pasir kot... dh la bj basah dgn peluh... so, walaupn dalam hutan ni, ktorg ( bdk2 UiTM Shah Alam) ni mmg gila gadget... dlm hutan pn still blh FB & bergambar...post via blackberry lak tu... memang kelakar sbb diorg ni sempat snap2 sana sini... tp.... something happened... kwn aku ni snap2 dpt la gmbo cantik... hantu cantik punya... ala2 kak limah tu...hahaha... rambut putih ikal mayang... kalah ratu sunsilk... so, nk dipendekkan cite, dia yg perasan benda ni, share dgn faci ktorg yg kebetulan semuanya ustaz... dia pn xnk heboh masa kem...t ramai yg takut... pendekkan cite lg dia bkk cerita bila bila kitog blk pulang ke shah alam... hahaha... kecoh 1 FB dibuatnya...
gambo ni betul tau! aku saksinya...( hopes hn2 ni x call aku mntk royalty... hahaha...)

next day, awal2 pagi ktorg kne wat aktiviti lain... survival... once again, akulah juara...hahaha..bangga tbe2... so, dlm aktiviti ni, ktorg diminta untuk wat sumpit sendiri...gne paku, kertas, & salotape... tp part paling bez,  aku je yg sumpit tepat... dipuji lg... hahhaha... bertambah semangat aku bile pk pasal bnd ni lg... so, dlm game ni ktorg diminta unt cari gambo2 unt disumpit & redeem brg unt dimasak... so, nk dipendekkan cerita ktorg hbs cpt... tp, ktorg lupa pasal brg penting... perasa... ktorg lupa pasal bonus round... aduhai... last2 ktorg xdpt gula, garam & minyak... tp kwn aku yg aku dok cite awal2 tu, mmg genius... klako ble pk balik pe yg dia wat... dia ikhtiarkan unt cari kt rumah2 terdekat.. sanggup dia beli semua tu... hahaha..sampaikan dp brg tuk wat tomyam...so, kami msk... diorg mmg bez...pandai msk...sangat sedap...
tdo tepi pantai...

ni time ktorg msk ramai2... seronok kot...

so, tu event pg je... mlm, program are you afraid of the dark? mmg cuak... ko bygkanlah ko berjalan hanya ikut pd tali je... xnmpk jln...byk kali tergelincir...part yg paling bez, aku nmpk hantu bungkus kt sebelah aku time aku jln...chet!!! lg bez kwn aku yg kt belakang tu jln laju gle... mati2 aku igt babi hutan... nk kena ko Daus... hahaha....

so, pendekkan cite, byk bnd ktorg buat & bnda ni byk ajar kami untuk kekal bersatu serta taat pd ketua...(aku just ketua group je...ade penghulu dlm kem ni - tbe2 lak humble... hahaha...)

part yg paling bez, aku mula sakit2 lepas night trekking tu... hyper dehydrated... bdn sakit2 seminggu...lps dehydrated tu, aku dh xleh nk jogging lg...sbb tu berat bdn naik even derita lapo sbb xde duit...

so, senang cerita aku sangat berterima kasih pada ustaz2 yg banyak ajo ktorg sepanjang kem tu... i appreciate that...  thanks a lot :) byk pengalaman menarik... kembali bersemangat :)

thanks kpd semua ustaz2 yg terlibat...


p/s: sedap doh ustaz2 ni masak... kempunan nak mkn lg masakan diorang...

Thursday, March 3, 2011

padaMU sebaik2 tempat kembali...

ya Allah,
ampunkanlah andai kata diri ini terlalu cela dengan dosa...
andai diri ini leka,
andai diri ini berdusta...

ya Allah,
aku manusia yang lemah,
penuh dosa...
bagiku dunia adalah kota,,
dunia adalah tempat bahagia...
namun ada apa pada suka,
andai definasi suka dan bahagia bukan pada diriMu...
maka celakalah kami sekali lagi kerana berdusta...

Tuhanku,
tiada daya bagi kami,
bantulah kami,
lindungilah kami,
kasihi kami,
janganlah kau musuhi atau membenci kami,
hanya diriMu tuhanku tempat kami kembali,
kerana diriMu sebaik2 tempat kembali...

my heaven day :)

hari ni hari yang amat best...
aku kembali ke kampung setelah sekian lama x balik...x tergambar perasaan keterujaan aku pada hari ini... hari ini aku balik ke batu pahat, johor... rasa seronok hari ni...

seperti biasa, hari2 dunia aku penuh dengan assignment... aduhai, pening aku dibuatnya...

adoi! pening kepala...

hanya Allah je tahu betapa tercabutnya rasa nikmat hidup bila hari2cuak assignment melambak... hahaha... tp best gak buat assignment last2 minit ni... mungkin bakat tersendiri aku mampu siapkan semua benda time2 genting ni... so, macam biasa la aku bangun seawal 4.40 pagi... bangun2 rasa cuak sebab asignment nk pass kat kawan- kawan pagi ni... apa lagi, buatlah... nasib baik aku cool je ...lagipun keje aku senang je... so, b4 pukul 8 aku dah siap & bila siap terus mandi...

& kalau korg nak tau, kat uitm shah alam ni special sikit... setiap pagi selasa & khamis, 500 orang yang bertuah akan dapat menikmati sarapan percuma... sangat2 berbaloi, kalau dapat mmg heaven... pakej lengkap, susu dutch lady, sebiji apple, & sandwich... tapi memandangkan aku hari ni aku mandi pun pukul 8.00 pagi, jangan mimpilah nak dapat breakfast percuma... huhu...

so, b4 aku ke kelas, aku pun packing2 la brg2 yang nk dibawa balik ke kg seperti 2 persalinan, laptop, & buku... hahaha...seriously aku bw balik buku coz naik2 je cuti weekend, ada test...so SAD ( such a damn)...hahaha... tp, yg beznya, aku pn tumpang barang aku kt pak cik guard... nasib baik pak cik guard kolej perindu ni baik... hahaha... so, dengan harapan x payahlah aku nk mendaki tangga ke bilik supaya dapat balik cepat...

nak dipendekkan cerita, aku skip 1 chapter, aku pn p la ke KL seperti yang dirancang kakak aku ni tunggu kat KL... so, aku pn pla... so, lepas tu aku turun ke pasar seni... mmg bez hr ni sebab aku terserempak dengan A. samad Said... tp, xdpt nk bergambar dgn dia sbb xde camera...sekali lagi SAD...hahaha... yg beznya kami ama2 terkejut lagi terkesima bila aku terserempak kt pasar seni... ibarat ada something yang buat aku terganggu sbb dia pandang aku cm kami saling berkaitan...hahha mula la nk perasan....hhihi...tp aku respect dia, walaupn x bersalaman kt situ... dia berpakaian kemas, putih, kemeja bergosok, berseluar slack hitam, & bercapal...part yang paling bez, boogie bag warna  ungu... pak samad memang comel :)

aku mmg respect pak samad lebih :)

then, kakak aku call, suruh turun kat kelana jaya... so dgn patuh, turut je la... kalau aku tau,aku turun je kt UM, xpayah hbs duit aku trn ke pasar seni...SAD...hahahah... so, ada surprise lg, aku jmp dgn kak long aku kt KL...lama plk x jmp dia... sbb dia dok terengganu... so, aku pn sambil wat muka terkesima sbb teruja jmp anak buah aku yg dh nk 1 tahun ni :) hahaha heaven jap... FYI kakak aku ni nk p bercuti ke UK... cheh! bez siot...bila la aku nk dpt p oversea... dalam malaysia pn x hbs jelajah dh berangan nk ke UK...hahaha... blm de rezeki lagi... t blajo sungguh2 & keje sungguh2... t dpt la semua tu... so, sambung cite... so, kakak aku ni blanja makan...kami makan kat restoran ratu sari ( kot...cmtu kot nama dia... ) bez sgt2... kenyang makan lauk sbb nasi keciput je...cheh!!! kemut tul diorg ni... hahaha... so, perut kenyang hati suka...

so, guys, aku dh nk sampai rumah dh ni, sepanjang jalan hujan, xnampak jln, at last our journey end here...x sabar nk jmp mak, abah, alya, hanif & kucing aku si kiki poyo... hahaha...:) as salam :)

p/s: senyuman seindah suria...