OH inilah penyokong saya... meh join skali!

Tuesday, October 9, 2012

#UMmocktrial: my comments

hi guys!

sabtu lepas, 6/10 aku dah kawan baik aku dah ke UM untuk menyaksikan UM mock trial... mock trial ni dah jd satu event wajib bagi aku untuk hadir. UM & UiTM... dua2 superb... so, aku agak brtuah sebab berjaya mendapatkan tiket yg macam pisang goreng panas tu... sangat laris...

so, what can i say about UM Mock Trial? hmm, so far not bad, lawak still... tp sedikit hambarlah, berombak2 graf lawak dia... so i can give 3& half stars... congrats la... part yg lawak tu mmg lawak tp sometimes ada rasa kecewa sbb de watak pak arab tu mcm sedikit sensitif & supposerd xpatut wujud...

sebagai mock trial, i know mmg benda ni lawak & dirty.. tp sepatutnya ia menjadi satu perbicaraan undang- undang yang patut ada kaliber... ada jalan cerita, ada bukti, ada flow, & aku tercari2 kesahihan cerita itu.. tup tup dah sampai je 3 jam *aku syak xbanyak masa* terus menuduh OKT bersalah... jeng3...apa jadi pada bahan bukti & saksi???  . i think itu je kelemahan, overall sgt menghiburkan tp hiburan perlukan logik untuk diterima pakai...

good job to all UM mockers, you all funny & menghiburkan... i'm sorry if terlalu strict dlm penilaian...

so, xsabar nak tengok UiTM Mock Trial 2012 this 6/11( 8PM).. tajuk dia SAKSI TERAKHIR. sgt suspend & i hope UiTM still mengekalkan keutuhannya for this biggest event... tiket naik RM2 kepada RM5... so, no hallah pasal tiket tu... kwn2 blogger yg nk tempah sama2 saya pun OK gak... leh wat reunion skali kan? hahaha...

p/s: enjoy these photo album of UMmocktrial members.. tata

aku suka dgn watak tuan hakim ni... lawak & gaya make up tu mcm pernah nampak je kan? ops...
watak Shamela Whorina Pandison ni kelakar... yela, sgt wild & nth pape... part panjat meja tu mmg unexpected... kagum.. hahaha
watak Datin Hajah ni kelakar gila especially part "kenapa korg susah sgt nak respect i ha?" LOL
part Syarifah pun kelakar sbb watak ala2 penkid tu mmg menjadi...
DJ Jejemput mmg lawak sbb epeating words byk kali.. nak je baling kasut... hahaha
yg gmbar tengah ni macam Awal Ashari je...

ni watak pak arab yg i think should not la ada la... mcm pengganas & kaki lucah je...
watak ni yg paling adore... sgt "baby girl" & words "tuan hakim nak tahu tak sesuatu yang tuan hakim x tahu.." berulang2 kali mmg lawak... bila time dia masuk aku ckp kt kwn aku, mana diorg dpt baju strippers tu ha?
OKT kurang dominasi watak dlm mock trial kali ni... hmm~
suka wheelchair dia... sia berbunyi2 karat lagi... hahaha
yg tengah tuan pengarah... 
watak dia ni ada special effect... lawak pun lawak...


that's all... gambar ambil kt album event diorg.. thanks ya...

No comments: