OH inilah penyokong saya... meh join skali!

Friday, November 11, 2011

UiTM Mock Trial the Musical 2011: Dibelakang Jalan Lurus

as salam/ selamat sejahtera,
UiTM Mock Trial the Musical 2011: Dibelakang Jalan Lurus
Time
Friday, November 25 · 7:30pm - 11:00pm

Location

ha!!!! inilah tajuk cerita yang aku nk bgtau ni...
yeay! FYI, aku akan dapat menonton pementasan ini. so, apa yang aku nak cakap ialah, sila jeles.... hahaha


fyi, bukan senang wo nak dapat tengok pementasan ni. tiket yang dijual kalau tak silap aku hanya 700 unit sahaja dan cuma sekali pementasan sahaja. sodap atau tak, we will see it soon... plus, kalau korang nak tahu, hanya insan bertuah sahaja dapat menonotonnya kerana siapa cepat dia dapat. tiket pementasan ni habis dijual setelah beberapa jam sahaja dibuka untuk jualan kepada umum. dan aku dapat for free secara invitation. thanks kpd kawan aku yang bersungguh2 jemput & belikan tiket ni untuk aku.. hihi... thanks fazlan


so, sekali lagi, sila jealous...


kalau sebelum ni aku dapat tgk pementasan mock trial dari UM yang superlicious, super marvelous & superlawak tu, so alangkah bertuahnya aku dapat lihat hasil seni budak2 law uitm sendiri... huhui...


ok. ni ialah poster yang seram sejuk lagi cool yang diorang buat... seriously bertambahlah excited aku nak tgk pementasan ni...




 hmm, ni merupakan sinopsis yang diberi melalui laman fb bebudak law tu:



Umum mengetahui perbicaraan dalam Mahkamah merupakan sesuatu yang membosankan. bertitik tolak dari fakta inilah Mock Trial Uitm 2011 dianjurkan bagi mengubah perspektif masyarakat.
Mock trial merupakan perbicaraan olok-olok yang ditiru dari situasi sebenar dalam Mahkamah dan diadaptasikan melalui cara yang berbeza dengan penerapan unsur jenaka, muzikal dan satira. 
Uitm Mock Tria lthe musical 2011: Dibelakang Jalan Lurus berkisar mengenai perbicaraan terhadap seorang isteri yang dituduh membunuh suaminya. Segala pendedahan eksklusif akan dilakukan di mahkamah yang akhirnya yang menemui jalan cerita baru yang membawa kepada istilah "dibelakang Jalan Lurus".
Mock trial ini dibawakan Khas Oleh Persatuan Undang-Undang UitM. Terbuka kepada Semua lapisan Masyarakat yang ingin mengetahui procedure-procedure sebenar dalam mahkamah dengan pendekatan yang lebih santai dan tidak membosankan.
oleh kerana excited, semua anasir- anasir penghalang, akan ku cancelkan demi kemasylahatan halwa mata dan telingaku ini... huahaha... OK. tu je nk bgtau...

2 comments:

Mra Mastura said...

nasib seram. ak jeles. haha :P

❤ LoVe Cik Fia ❤ said...

duhh..tak tahu punn pasal niee.. --..--''

aigogooo..