OH inilah penyokong saya... meh join skali!

Wednesday, March 23, 2011

trilogi accident........ part 2

so, dalam keadaan ala2 mumia tu, tunggu punya la tunggu, ambulan blh lak tersesat ke jusco bukit tinggi... brapa punya jauh entah... thanks kpd info center jusco coz slh bg maklumat... sejam lbh aku terdampar kt jln tu disaksikan oleh paparazi... chet!

so, aku pun dalam lbh kurang sejam kemudian dibawa ke hospital... for the first time aku naik ambulans... sadis sungguh... kalau korg nk tau, aku time accident until sekarang xleh nk baring dgn betul... paling x aku mesti tidur duduk... penat doh... badan letih2... dh la dalam keadaan ni aku hanya blh nganga setengah inch je... so the 1st day kne tu, mmg la teruk...aku xleh nk mkn... minum je blh... dh r time nk blk dr jusco tu kebulur... lapo... tup2 kne lak accident... ya Allah, punya lah azab... xpe2...ujian dr Allah... nk wat cmne... bkn salah aku pun~

 so, masa kena acciden ni, aku pun kena r jg makan, bayangkan mulut bengkak, mcm mana la aku nk mkn... minum air soya + susu je... minum pn pakai straw... so, dlm beberapa hr ni, memang geram tengok orang lain blh makan sedap2 & tidur nyenyak... bayangkanlah mcm mana aku mkn nasi cm bdk2 br pandai makan... huhu... so, kne r bertatih2 memandangkan mulut ni dh luka + bengkak... dan x terbayang betapa seksa hidup mcm ni... hanya Allah yang mengerti...

OK! back to the time line...

dalam waktu yang agak terseksa ni, datanglah seorang peguam... dia pn dok cite prosedur itu ini, walhal aku mmg faham prosedur tu coz adik aku dh kne dulu... so, x fikir panjang sangat, terus aku lantik... actually aku mmg malas nk fikir pasal semua benda ni sebab de pihak lain yang cuba lepas tangan... harap2 Allah memudahkan urusan ni...

so, aku pun dibenarkan pulan ke rumah dengan 'GOLD TICKET' - CUTI SEBULAN... tp, xbangga pun... so, kne la aku cuti sebulan... aku cuti pun bukannya untuk suka2, tp, unt recover kesihatan aku...

bersambung...

3 comments:

Muhammad Rafiuddin said...

Gold Ticket ke Batu Pahat, mane part2 rumate ko dtg man xde pun ksian diorg berjaga malam tunggu ko kat wad kcmasan. Siap x tido lg

Dreamer said...

tu lah.. betul kate kawan awk tu.. you should learn how to appreciate people around you..

Razman Kamarudin said...

rafiuddin:thanks...akun plan nk tulis penghargaan untuk ko dll dlm trilogi part 3...

dreamer: as i said, it's on part 3...

ixnay: thanks for comment yg memberangsangkan & pedas untuk org yg blm stable mental & physical ni... but, i accept that. anyway, i just buy barang keperluan... x sangka jd semua ni...