OH inilah penyokong saya... meh join skali!

Friday, March 4, 2011

team building punya pasal...

hmm, skarang ni aku nk post pasal team building yang aku dh tempuh 3 minggu lepas... suatu yang best... memang x boleh lupa... mula2 refuse nk p kem ni... tp, akhirnya akur gak sbb org baik cm aku xleh r tunjukkan contoh x baik pd org lain...hahaha.. mula la nk perasan... kalo kwn aku bc mesti kena attack beramai2... adus!!!



nk dipendekkan cerita ktorg pn p la team building ni... disebabkan aku terlebih bersemangat, aku terdatang awal lak... hahaha...seram la nk kata sbb aku orang yang terawal dtg tmpt berkumpul... ktorg sepatutnya berkumpul pukul 5 pg...pakcik teksi pn xnk lalu situ pg2 buta...mcm2 diorg ni... tp nk dipendekkan cerita, bdk2 ni mmg suka dtg lambat... aku terpaksa tunggu sorg2 dalam gelap gelita sbb awal sgt...

so, ktorg pn bertolak la lbh kurang pukul 7 pg ke terengganu... ktorg wat kem kt uitm dungun... so, perjalanan ambil masa yang lama gak... tau2 r naik bas... dalam hati dah pasang niat musafir & nak enjoy every moment masa kem ni...

seperti yang diharapkan, kem ni memang bez... macam2 input kami dapat... rohani dan jasmani... & ada lak pengalaman yg xleh belah...
semua budget macho...adus!

sempat posing beramai2...


dipendekkan cerita, kem ni banyak mengajar aku dan suku sakat yg turut ikut sama...

hari pertama, once again aku dilantik sebagai ketua group... ( xde muka lain ke? hahaha...) so, aku pimpin group 2... aktiviti mlm pertama... ktorg kne wat night tracking...mmg seram sbb terlalu mencabar... naik turun bukit... hhahaha... part yg paling bez, macam2 benda jadi... kawan aku, kasut ternganga la... dia ni mmg creative, sampai jd trademark dia lak 'pakai kasut dulu baru stoking'... FYI, dia ni girlz tau... moment tu mmg bez... tp one thing aku mmg respect gila kt dia... dia mmg optimist & kuat semangat... mcm2 jd kat dia, jatuh curam la, kasut rosak la, luka la dll...tp dia steady je... no wonder la CGPA dia 3.98... matila aku pny pn teruk kot... wish dia akan berjaya dlm hidup dia... hmm...aku???? hahaha...

tp, x tersangka, selepas mendaki tonggang- tonggek lebih kurang 4 jam, kena lak tdo sehelai sepinggang kt tepi pantai... berselimutkan langit, bulan dan bintang... xnk belah,kan? tdo atas pasir kot... dh la bj basah dgn peluh... so, walaupn dalam hutan ni, ktorg ( bdk2 UiTM Shah Alam) ni mmg gila gadget... dlm hutan pn still blh FB & bergambar...post via blackberry lak tu... memang kelakar sbb diorg ni sempat snap2 sana sini... tp.... something happened... kwn aku ni snap2 dpt la gmbo cantik... hantu cantik punya... ala2 kak limah tu...hahaha... rambut putih ikal mayang... kalah ratu sunsilk... so, nk dipendekkan cite, dia yg perasan benda ni, share dgn faci ktorg yg kebetulan semuanya ustaz... dia pn xnk heboh masa kem...t ramai yg takut... pendekkan cite lg dia bkk cerita bila bila kitog blk pulang ke shah alam... hahaha... kecoh 1 FB dibuatnya...
gambo ni betul tau! aku saksinya...( hopes hn2 ni x call aku mntk royalty... hahaha...)

next day, awal2 pagi ktorg kne wat aktiviti lain... survival... once again, akulah juara...hahaha..bangga tbe2... so, dlm aktiviti ni, ktorg diminta untuk wat sumpit sendiri...gne paku, kertas, & salotape... tp part paling bez,  aku je yg sumpit tepat... dipuji lg... hahhaha... bertambah semangat aku bile pk pasal bnd ni lg... so, dlm game ni ktorg diminta unt cari gambo2 unt disumpit & redeem brg unt dimasak... so, nk dipendekkan cerita ktorg hbs cpt... tp, ktorg lupa pasal brg penting... perasa... ktorg lupa pasal bonus round... aduhai... last2 ktorg xdpt gula, garam & minyak... tp kwn aku yg aku dok cite awal2 tu, mmg genius... klako ble pk balik pe yg dia wat... dia ikhtiarkan unt cari kt rumah2 terdekat.. sanggup dia beli semua tu... hahaha..sampaikan dp brg tuk wat tomyam...so, kami msk... diorg mmg bez...pandai msk...sangat sedap...
tdo tepi pantai...

ni time ktorg msk ramai2... seronok kot...

so, tu event pg je... mlm, program are you afraid of the dark? mmg cuak... ko bygkanlah ko berjalan hanya ikut pd tali je... xnmpk jln...byk kali tergelincir...part yg paling bez, aku nmpk hantu bungkus kt sebelah aku time aku jln...chet!!! lg bez kwn aku yg kt belakang tu jln laju gle... mati2 aku igt babi hutan... nk kena ko Daus... hahaha....

so, pendekkan cite, byk bnd ktorg buat & bnda ni byk ajar kami untuk kekal bersatu serta taat pd ketua...(aku just ketua group je...ade penghulu dlm kem ni - tbe2 lak humble... hahaha...)

part yg paling bez, aku mula sakit2 lepas night trekking tu... hyper dehydrated... bdn sakit2 seminggu...lps dehydrated tu, aku dh xleh nk jogging lg...sbb tu berat bdn naik even derita lapo sbb xde duit...

so, senang cerita aku sangat berterima kasih pada ustaz2 yg banyak ajo ktorg sepanjang kem tu... i appreciate that...  thanks a lot :) byk pengalaman menarik... kembali bersemangat :)

thanks kpd semua ustaz2 yg terlibat...


p/s: sedap doh ustaz2 ni masak... kempunan nak mkn lg masakan diorang...

2 comments:

NazRee.. said...

dipendekkan cerita lagi?? ahhaha

Razman Kamarudin said...

cite aku x pendek kan? byk benda nk cite la... so, tulis je pe yg patut... ni ko psiko aku la ni?