OH inilah penyokong saya... meh join skali!

Sunday, May 29, 2011

TOLONG! SAYA DIROMPAK!!! ~ tips ketika anda dirompak di mesin ATM

menerusi entri kali ni, saya mahu share something dengan anda... barangkali tiada yang tahu bagaimana anda boleh terselamat daripada dirompak dicederakan ketika dirompak ketika di mesin ATM... untuk keselamatan anda, tak perlulah anda menjerit:


"TOLONG! TOLONG! saya dirompak!!!"


SLAP YOU!


 tak perlu...

Sekiranya anda dirompak dan dipaksa untuk mengeluarkan wang akaun anda daripada mesin ATM, anda boleh meminta bantuan cara senyap dengan memasukkan no Pin anda di mesin ATM cara terbalik.

Sebagai contoh jika no Pin anda adalah 123456, jadi anda harus memasukkan nombor 654321. Mesin ATM akan mengenalpasti nombor tersebut adalah nombor yang diterbalikkan daripada nombor yang sebenarnya melalui kad anda yang masukkan ke dalam mesin tersebut.
Mesin ATM akan tetap mengeluarkan wang tunai seperti biasa, tapi apa yang kita tidak ketahui, pihak Bank dengan segera akan menghantar pihak berkuasa (Polis) kepada anda. 

KE TEPI! KE TEPI!


Perkara ini pernah disiarkan di TV baru-baru ini dan ianya menyatakan kaedah ini jarang diguna disebabkan ramai orang tidak mengetahui akan kewujudan sistem yang seumpama ini.  

p/s: ala~ duit tu tak seberapa... so, better korang bagi je duit tu daripada korang berlagak hero... 

&

DON'T EVER EVER TRY IT IF NOTHING HAPPEN!!!
tak pasal- pasal korg pulak kena cekup polis... hahaha...

diambil & diubahsuai oleh RAZMAN daripada: TAKUT tips ketika dirompak di ATM

2 comments:

Anonymous said...

hahahahha..

Anonymous said...

wahh betul yaa?baru tahu nie :)