OH inilah penyokong saya... meh join skali!

Saturday, June 11, 2011

kawan alam nyata vs alam maya...



as salam/ selamat sejahtera...


hi readers,
how's your day today?
kalau tanya aku, mestilah aku kata..... bosannya!!!
kenapa bosan? ha~ ni nak cite ni... OK la. hari ni memang bosan coz memang tak ada keje langsung nak buat... sibuk sangat tak bez, tak sibuk langsung pun lagi tak bez... walau pape pun kebosanan aku bukan masalah korang, kan??? hahaha...


hahaha... baru saja tadi habis download video maharaja lawak kat youtube... kelakar la weh kumpulan sepah & jozan...no wonder la ramai memuji sakan diorang ni... (termasuklah umie aida kat twitter semalam...) makan hatilah aku lambat dapat tengok live performance diorang kt tv... huhu... ...(T_T)"...


OK la...memandangkan tajuk pun dah pasal kawan, xleh la aku nak cite pasal maharaja lawak, setakat cite pasal update aku, boleh la... hihi


sahabat/ rakan/ geng dan sebagainya... adeh, malas la nk bagi definisi, sendiri2 tau sudah..hihihi


cuma, kat sini, aku nak me'maya'kan penghargaan kepada semua readers yang sudi berkawan dengan aku melalui laman blog & facebook... tak pernah kenal pun boleh jadi kawan rapat... bez x? hmm, bez gak la...


seronok dapat kenal hazwan a.k.a zwan sabri, nazree a.k.a saya lapar, aerol a.k.a aerol hafiezy, fadzlinda a.k.a fadz dll... even rakan maya, namun, cukuplah blog ini sebagai salam persahabatan sesama kita.. chewah~ ayat skema pulak... hahaha... but really, i just love to befriend to everyone... macam2 ragam dan kreativiti...


setakat ni, aerol je la aku bertukar2 no. phone & selalu chat dgn dia, nazree & zwan... korang memang sporting even si aerol & nazree memang tahap berani mati suka ngusik aku... hahaha... ok la... korang xde pun buat aku marah2...hihihi... terbahak2 gak la aku dibuat korang... lepas intersesi ni kne ajo si aerol muet lak...erkk!!! 


tapi, memang benar, kat dunia nyata ni, banyak keterbatasan yang perlu kita jaga.. even nak bercakap kena bertapis, bla3... makan kuih lapis pon sodap... leceh la cakap pun nak berlapis2


 kita akan jumpa dengan pelbagai ragam... perjalanan kita masih panjang lagi... masih ramai orang kita akan jumpa, tak kiralah jenis baik, jahat, jahil, mulia, murah hati, hati busuk dan sebagainya...


so, walau apa pun latar- belakang korang, layanlah setiap orang sepertimana kita mahu diperlakukan sedemikian & bermurah hatilah bersedekah kemaafan sepertimana kita pun mahu diberikan kemaafan...


sahabat oh sahabat,
xkiralah korang datang dari mana, korang tetap dihatiku... chewah...


p/s: teringin nk jumpa semua rakan blogger... mesti bez jumpa rakan baru.. hihihi


regards,



9 comments:

NazRee.. said...

wah.. sumpah aku terharu gila.. uhuhuhu

ZWAN SABRI said...

HAHA.. Trimas! ;)
btw, aku pown suka jugak bekawan ngan kawan maya dr kawan nyata..
lepas ni, nak cari Maya Karin la..
nak kawan ngan kawan2 dia.. HEHE

Razman Kamarudin said...

nazree, sampai terharu lak ko.. hihi

hazwan, maya karin tu aku dah lama cop... ko amek yang lain la ye? kih3

NazRee.. said...

rebutlah maya karin tu. lisa surihani tetap dihatiku...

Razman Kamarudin said...

xde button like ke comment ko tu ke nazree? hahahaha...

Aerol Hafiezi said...

hehehehehehehehehe kembang aku baca entry ni :p ...ahahah ..lisa surhani aku nye,maya karin aku nye jugak,,,da da da jgn nak kacau2 hahahah

NazRee.. said...

lisa surihani aku punya...! w0o...

ZORA said...

pehhh..ni baru nmenye kawan..:P

fadz comot said...

thanks. nice to know u too :)