OH inilah penyokong saya... meh join skali!

Tuesday, August 16, 2011

i love you like a love song baby...

as salam/ selamat sejahtera,

hi readers,
wah... dah masuk puasa ke-16 la... semakin kita menghampiri penghujung ramadhan. hari ni bukan main lagi aku terlewat bangun sahur. pukul 5.30 pagi tu... aku bangun ni pun bukan pasal aku tersadar jam loceng aku berbunyi, tapi mak aku call aku dari bawah:

mak: oi! kenapa mak panggil awak dari tadi tak bangun- bangun ha? tu la suka bebeno tido kunci pintu.... bla3...

aku xjawab... tau r budak ( eh! budak ke? ) baru bangun tido, lagi2 tengah lambat, terus je  pergi cari benda yang dia selalu buat sahur... dan aku ni pulak jenis makan sikit time sahur, then kalau lambat lagi la aku tak makan... pe yang aku makan tadi ialah UBAT dan minum susu kambing.

inilah ubat yang aku kena ambil setiap kali sahur:


aku ambil ubat ni sebab masa awal2 puasa hari tu aku asyik guling2 sakit perut... so, tanpa berfikir yang duit aku akan kontang sebab asyik pergi beli ubat kat farmasi, aku pun beli la... pelaburan di bulan ramadhan katanya...

actually,
itu mukaddimah saja.... aku sebenarnya nak cakap pasal ni: "i love you like a love song baby..." korang pernah dengar petikan tu? inilah lagu nyanyian SELENA GOMEZ... so, actually, aku bukan minat sangat pun minah ni... tapi tak tahu la sejak bila aku minat kat lagu2 dia... of course la aku xde ambil tahu pasal gosip2 dia... setakat cerita cinta monyet dia, satu dunia nak heboh, baik aku buat kerja lain... xde faedah...



so, aku memang minat lagu ni... memang menepati cita rasa aku... so, tak rugi la aku buka youtube...
dari segi kualiti dan teknik video, memang agak humor dan menarik...

ha... ini memang sah aku dah switch ke gaya lain dalam penulisan (sewel dah kot...) sejak bila entah aku pandai post lyric lagu... hahaha...

[Verse 1]
It's been said and done
Every beautiful thought's been already sung
And I guess right now here's another one
So your melody will play on and on, with best of 'em
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A centerfold miracle, lyrical
You've saved my life again
And I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hittin' re-peat-peat-peat-peat-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hittin' re-peat-peat-peat-peat-peat

[Verse 2]
Constantly, boy you played through my mind like a symphony
There's no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I've been rescued
I've been set free
I am hyptonized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
 You are...I want you to know baby
[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hittin' re-peat-peat-peat-peat-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
 I, I love you like a love song, baby
And I keep hittin' re-peat-peat-peat-peat-peat

[Bridge]
No one compares
You stand alone, to every record I own
Music to my hear that's what you are
A song that goes on and on

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hittin' re-peat-peat-peat-peat-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
 I, I love you like a love song, baby
I love you...like a love song...

 so, pada pandangan aku lyric lagu dia memang agak gramatis... so, agak bermakna...

p/s: menyelami lyric lagu ini untuk dipraktikkan dalam hidup...boleh?

cantik jugak perempuan ni...


3 comments:

ZORA said...

selena gomez...cun jugak..hahaha

fndrocka said...

Aku tak fhm maksud kau lirik lagu dia gramatis dan bermakna.aku x fhm barangkali..yg aku fhm lirik tupi mai tang tu jugak..khayalan seorg perempuan ttg cinta dia

Razman Kamarudin said...

hmm, pada aku lagu ni gramatis sbb ada makna & peranan irama dan teknik nyanyian selena ada beri kelainan pada lagu ni... anyway, yeah... lagu ni ada imaginasi tersendiri cuma berbeza pada pemahaman setiap orang...