OH inilah penyokong saya... meh join skali!

Saturday, August 13, 2011

trip to High School Batu Pahat

as salam/ selamat sejahtera,

hi readers,

semalam, 12/8/2011, aku, Beyla NaniNuraini MunawarHamka NizamAbdol Latif pergi melawat sekolah kesayangan kami... rasanya, dah lama aku tak menjejakkan kaki ke sekolah yang ibarat tempat jatuh lagikan dikenang, apa lagi sekolah sendiri,kann... hahaha... selama berada di sekolah ni, banyak perkara yang aku dah pelajari... dan inilah sekolah yang paing lama telah aku duduki... sebab? aku tak pernah ada hati nak tukar sekolah...

FYI, sekolah ni dah hampir usia 'jubli berlian' katanya... tahun 2014, akan menjadikan sekolah ni berusia 100 tahun... dan sekolah ni hanya didiami pelajar2 lelaki bijaksana je tau (chewah... perasan aku pandai...kah3) tapi, sekolah ni hanya menerima pelajar perempuan cantik2 je untuk tingkatan 6 saja... sekolah ni memang best...


ni la sekolah aku... credit to owner bagataphotography.blogspot untuk gmbr ni...
beyla xupload gmbr  HS yg aku ambil smlm... ni pinjam gmbr kt blog dia ni...


OK la.. aku dah penat berintro dengan korang... kali ni, aku nak cerita dari awal Trip to the HSBP...

sebenarnya, kami dah plan nk p HS ni sejak hari isnin lepas... so, dengan excitednye aku terus setuju... tema merah/ pink... cheh! aku mana de banyak baju warna merah... last2 aku gak sorang yang pakai baju pink...

seawal malam jumaat pagi jumaat, aku dah bersiap2 nak ke HS... then, dengan excitednye, aku pergilah ke sekolah dengan menaiki bas... wah... bukan main lagi excitednye..pukul 7.00 pagi dah mula bergerak... yang bestnya, lepas setengah jam menunggu, baru ada bas... jenuh menunggunya... so, akupun naik la bas kesayangan lagi legend di hatiku iaitu JOHORE MOTOR.. yang lagi menggelikan hati, bas ni dah jadi macam ponie/ kuda mainan yang budak selalu naik tu.... sepanjang jalan berhenjut je bas ni... hahaha... sambil2 bersandar kat kerusi, aku ketawa sorang2... hahaha... rasa seronok sebab dapat merasa lagi kenangan lampau...

then, lepas sejam menaiki bas ni, akhirnya sampailah ke dataran batu pahat... so, kenalah aku berjalan kaki sikit banyak ke sekolah... tak sangka pulak aku berjalan laju walaupun puasa... nampaknya badan aku dah ringan sikit (perasan tul..) then dah sampai, la! aku sorang je ke yang baru sampai? hampeh tul budak2 ni baru sampai kul 9 lebih...

so, aku pun berjalan2 la sorang2 ibarat bini bersalin.. menjenguk dewan besar, then berjalan2 tengok persekitaran sekolah... memang lain dari yang dulu... dah makin simple sekolah aku ni... siap dh de ramai cleaner lak tu... dulu, zaman aku xramai cleaner... pakcik kebun dulu pun dah xnampak lagi dah...

lepas tu, aku pun p la ke bilik guru.. ye r..tempat ni la tempat paling senang nak cari cikgu2... nasib baik la aku ni kira baik la dengan cikgu2... so, xde r segan bak hidup segan, mati tak mahu... eh? mengarut je aku pakai pepatah ni...

lepas tu, bermula la adegan tegur menegur, gelak ketawa, soal siasat, dan jawab hampir soaan yang sama macam ni:


cikgu x2: sekarang ni awak kat mana?
aku: kat UiTM Shah Alam...
cikgu x2: jurusan apa?
aku: biz admin cikgu... ekonomi perniagaan.
cikgu x2: diploma ke degree?
aku: degree cikgu.. (dalam hati kata: sah cikgu ni lupa aku amek stpm...=,=")
cikgu x2: dah berapa lama awak ambil?
 aku: dah dua tahun cikgu.... lagi setahun je lagi...
cikgu x2: wah! untung korang ye... kalau time cikgu2 ni semua makan 5 tahun... ada yang diploma kne ambil degree 4 tahun... cepat je masa berlalu...
(dalam hati: sob2.... ye! memang cepat masa berlalu...)


then, macam2 lagi la soalan diorang... anyway, aku dah lama xberbual sebegitu lama... ringan pula mulut aku ni nak berbual... tup2, petang longlai sebab banyak guna tenaga dengan hilai tawa...


then, selang beberapa minit, si beyla ni pun tiba... dia ni memang meriah... ketawa je... so, kawan aku yang hebat, terer, cemerlang bagai ni memang bez... then, borak borak borak, datang cikgu zul... FYI, kami memang suka mengusik cikgu zul ni.. sebab dia sporting... hahaha.. OK, nilah antara perbualan kami semalam:


beyla: cikgu, cikgu ada facebook x?
cikgu zul: xde.saya ni malas nak layan benda2 cmtu. xde faedahnya...
beyla: ala~ cikgu buatla... susah nak tgk update dari cikgu...
cikgu zul: xkuasa la saya...saya lagi banyak kerja...
aku: ala, kalau cikgu malas, kitorang buatkan... beyla, ko amek gambo cikgu tu... t kte buatkan cikgu punya FB... kte heck & buat akaun palsu... lepas tu, gmbar cikgu tu kte photoshopkan... kte  buat la gmbo aksi cikgu terbaring ke...
cikgu zul: e... selekeh la korang...
semua: ketawa  hahaha...

dipendekkan cerita, memang ziarah kali ni seronok... macam2 kali bualkan... lepas beberapa minit kemudian, nora, hamka dan latip pun datang....

ramai cikgu yang kami jumpa... macam2 respond kami terima... ada yang cakap aku dah gemuk la... (padaha aku jarang datang sekolah... dan dan dan diorang xtau ke masa sekolah dulu aku lagi besar... ades...hahaha)


then, kami jumpa la cikgu zahrah, cikgu asmah, cikgu sarjit, cikgu abe,cikru Tee dan banyak2 cikgu ktorg jumpa... berbual punya berbual, sampai ke zuhur ktorg berbual...so, ktorg yang lelaki ni p la solat jumaat... habis2 solat, ktorg p jumpa la si sharil... then aku jumpa muhaimin... de lak jumpa kwn2 lama yang aku pun dah x kenal... (tbe2 je mamat ni sapa aku...)


dipendekkan cerita, aku lambat nak p niaga..so, aku paksa la budak2 ni cepat sikit sebab aku dah lambat... so, beyla, nora, jgn marah ye... aku memang dah kena bebel dgn mak sebab lambat... ades... =,="


so, thanks kepada beyla, nora, latif, hamka sebab sudi datang, hantar aku ke parit raja ni, & beli produk aku... thanks juga kpd semua cikgu yang sudi melayan & sambut ktorg ni... 


OK la... ni gmbr yang aku, beyla & nora snap... suka sangat kat model ixus 220 HS... nak beli la raya ni....


beyla & nora bersama cikgu zul.... beyla nak promote result ke???
beyla menyewelkan diri...


 aku pun nk try sewel gak---^                                          beyla, aku dan cikgu shidan---^            


                     ni cikgu Tee masa muda2 dulu..   ---^


beyla budget cute... =,=







bersama cikgu zahrah & cikgu asmah

ni semua budget cute... beyla & nora bersama cikgu paling cute & paling happening, mr. Tee

beyla, miss wong & nora

dari kiri: latif, hamka, dan cikgu raja iskandar (dewa kimia ni...)




3 comments:

Cahaya Mataku said...

Thanks man, sebab rajin hapdet, haha. Jumpa lagi! :)

rauel_gonzales90 said...

beyla..gambar dia paling banyak..ish3..
hahah..suke bebenor die bgambor..
kim slaam la kat dia ye!!
hahahah

Razman Kamarudin said...

amboi... main kirim salam ye... ok... insyaAllah...