OH inilah penyokong saya... meh join skali!

Tuesday, August 16, 2011

it's your problem!

as salam/ selamat sejahtera,

hi readers,
actually untuk entri kali ni aku nak mengangkat satu issue yang barangkali bukan issue penting pun... hahaha...
sebenarnya, kat negara ni ramai sungguh orang yang sangat bzbody dengan masalah kehidupan orang lain... kalau x, masakan ramai membeli mangga kan? xpun ramai suka fuh2 orang kan... betul tak? hahaha...

lain orang lain cara... sedangkan kita kalau hendak memberi nasihat dan mahu seseorang itu mendengar, kita patut ikut gaya seseorang itu... somehow, kita perlu slow talk, somehow kita perlu tegas... dan macam2 lagi la...

dan kita juga perlu memberi ruang kepada orang lain untuk membuat pilihan... it's not about us, his/her life, their own choice... so, it's their problem... if you're not let it be, it's your problem actually... hahaha...

dan kadang2 ada orang yang mempamerkan sesuatu yang bukan dirinya yang sebenar... so, xpayah la nak sibuk2 cari aib orang dan sibuk2 heboh kat 1 dunia... naya ko nanti kat akhirat... ish3...

so, dengan kata lain, teruskan hidup anda dengan membentuk diri anda agar cemerlang amal, kebaikan, ilmu, career dan sebagainya... kehidupan kita akan jadi aman... insyaAllah...

p/s: bengang betul de orang ckp bukan2 kat aku... sah it's ur problem, not mine... sewel... hahaha

1 comment:

L said...

huhu.. sabar3..

jom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html